Skifer


Det aller meste av skifer som blir omsatt i Norge er norsk.
Vår butikk forhandler skifer fra Oppdal, Otta og Lierne, og vi har alltid et godt utvalg.

Bruksområdene er mange, og skifer kan benyttes like mye inne som ute. Skifer er et naturprodukt og all bearbeiding er håndarbeid.

Oppdalskifer.
I hovedsak to leverandører, vi benytter begge. Vanlige benevnelser er Mørk Oppdal, Lys Oppdal, Trollheimen og Golan.

Ottaskifer
Leveres som sort eller rust. Blir ofte bearbeidet til gulvflis. Eksklusivt og flott. Brukes også til plastring på vegg.

Liskifer
Kan oppfattes mer som villskifer, da den har en mer ruglete overflate. Finnes fargeforskjeller som gir et godt spill i steinen. Fra grå til sort

Produktbenevnelser
Bruddskifer kan legges i sand eller mørtel, alt etter tykkelse. Tilpasning og hugging gjøres for hånd og er arbeidskrevende, men gir et flott resultat. Se demofelt på vår butikk. Bruddskifer limt på vegg benevnes som plastring, og det benyttes da tynn bruddskifer. Vi har demo på de fleste farger og sorter.

Trappeskifer fås i to tykkelser og limes på trapper i betong. Finnes i mange standardbredder i fallende lengder. Vi hugger den lengden du vil ha.

Heller i skifer bør legges med fuger. Et nydelig produkt som koster litt ekstra. Kan skaffes i tykkelser som er kjøresterke, men det er ikke vanlig. Tråkkheller er litt grovere hugd, og er ment å legges med gangavstand mellom hellene, kan legges i plen eller grus. Vi har utvalget.

Tørrmur i skifer fås enten som håndstein eller maskinstein. Det er standardbenevnelser på dette. Kan også brukes som forblending på vegger ute og inne. Å sette opp en tørrmur er svært arbeidskrevende, men morsomt. Ingen mur blir lik. Vi leverer tørrmur.

Vår butikk har disse produktene på lager, men det finnes mye annet i skifer så som sålebenk og pipeheller, bearbeidete flisprodukter. Vi er leverandør av det også, men påregn litt leveringstid.